20 de soluții de automatizare pentru E-mail Marketing
Transformă vizitatorii site-ului tău în clienți abonați trimițând newlettere eficiente!
Marketing automation este o campanie de e-mail automată care este setată o dată și apoi este trimisă automat unei persoane când aceasta întâlnește un anumit factor declanșator.

În ceea ce privește convertirea,trebuie să știm că în majoritatea cazurilor,conversia nu are loc la prima interacțiune(de exemplu, pentru un aparat de fotografiat trebuie studiată piața,trebuie văzută fiecare ofertă în parte până când vizitatorul decide să cumpere). Chiar și în acest caz,ne putem baza pe conversiile secundare(adică abonare la newsletter,notificări push,abonare la FB chat ),putând astfel să interacționăm din nou cu clienții la costuri mici,fără a mai fi nevoiți să atragem trafic nou.
Pentru creșterea ratei de conversie putem apela la retargeting astfel : putem personaliza mesajul cu diverse triggere(de exemplu,"transport gratuit la comenzile peste 150 lei")sau recomandare de produse(de exemplu,"Bună,am văzut că ai cumpărat telefonul X. Nu dorești și o husă personalizată?")sau sondaje(pentru a determina opinia clienților cu privire la produse sau nemulțumirea sau de ce nu au cumpărat).
Dacă vrem să automatizam revenirea clienților avem diferite metode: Remarketing prin email (de exemplu,recuperare de coș abandonat);Retargeting prin notificări push(campanii),Remarketing prin ads.

Ce trebuie să conțină un mesaj bun?
1.Creează un mesaj unic-în primul rând,utilizatorul trebuie să știe că vine din partea companiei pe care dorim să o promovăm; apoi îi mulțumești și îl anunți că acesta este primul email pe care îl va primi dintr-o serie de mesaje periodice.
2.Oferă o recompensă-un discount pentru prima comandă.
3.Arată-i beneficiile companiei tale comparativ cu cele ale concurenței.
4.Include logo-ul companiei (element de încredere).
5.Oferă-i informații despre modul în care se poate dezabona,în orice moment.
6.Arată-i confirmarea comenzii cu datele respective:număr,detalii produs,dată,etc.
7.Include opțiunea de contact (număr de telefon,sau email,în cazul în care are întrebări despre comandă).
8.E-mail anulare comandă(în cazul în care produsele nu au fost livrate la timp de către furnizor sau clientul a dorit anularea comenzii).


9.Asigură clientul că își va primi banii înapoi,dacă a făcut plata cu cardul.
10.Dacă anularea a fost făcută de companie,pentru că nu mai există produse disponibile,atunci oferă-i un discount clientului în cazul în care dorește alte produse similare.
11.Include imagini ale unor produse noi (în felul acesta stârnești interesul utilizatorului să între pe site și să descopere mai multe produse).
12.Partajează publicul(dacă ai o secțiune cu o gamă nouă de îngrijire pentru femei,nu o vom trimite abonaților de sex masculin).
13.E-mail pentru recuperarea coșului abandonat(în cazul în care coșul este abandonat,ar trebui oferit un discount/voucher care să îi motiveze pe clienți să finalizeze comanda,dar acestea trebuie oferite abia după ce a fost trimis primul e-mail de recuperare și nu a dat rezultate).
14.Folosește recenzii ale clienților mulțumiți(utilizatorii vor avea mai multă încredere să cumpere dacă văd și comentarii ale altor clienți).

15.Poziționează conținutul important cât mai sus,astfel încât să stârnească interesul clientului și să continue să citească până la capăt.
16.Oferă un discount la comanda următoare (utilizatorii sunt mult mai motivați să cumpere atunci când li se oferă o recompensă).
17.Automatizează procesul de trimitere,pentru a câștiga timp și energie pentru alte lucruri.
18.E-mail de aniversarea clientului:oferă-i un cadou( poate fi un discount sau un cod de reducere pentru el).
19.Aniversarea poate fi și faptul că trecut un an de când s-a abonat (trimite-i un discount).
20.E-mail de reamintire: în cazul în care clientul nu a mai cumpărat nimic de mult timp,putem să îi trimitem la 4-6 luni de la ultima comandă o listă a produselor pe care le poate cumpăra,cu imagini și eventual un buton call-to-action ("Profită acum de transport gratuit la următoarea comandă!").
În final,este recomandat să facem un A/B Testing înainte să trimitem un newsletter,deoarece în felul acesta vedem care variantă de e-mail primește cele mai bune interacțiuni,care e-mail a avut o mai bună targetare și un conținut mai relevant și ce implicare.
Sper că acest articol v-a fost de ajutor! :)