Ghid Content Writing - Cum să scrii un articol interesant

Nu știi să scrii?Descoperă acum 10 sfaturi utile despre cum să scrii un articol captivant!

De ce scriem? Simplu: Pentru că în momentul în care avem un blog pus foarte bine la punct,vom reuși să atragem clienți,astfel încât să ne dezvoltăm afacerea. S-a constatat că 71% dintre cumpărători recunosc că un blog le influențează decizia de cumpărare.

Un blog ne poate ajuta foarte mult în obținerea de trafic organic,ne poate ajuta să devenim populari pe Social Media și putem trimite newslettere cu ultimele articole de pe blog sau cu ultimele promoții. În concluzie, vom scrie pentru: a informa cititorii,ii vom ajuta să ia decizia corectă și ne vom promova afacerea.

În momentul în care ne apucăm de scris,trebuie să avem o imagine clară asupra audienței,trebuie să ne imaginăm cum anume arată cititorul,astfel încât să comunicăm mai bine cu ei,să putem crea o legătură strânsă.

Pentru a construi portretul robot al clientului va trebui să căutăm informații demografice despre el: vârstă,sex,nivel de educație,status căsătorit sau necăsătorit,părinte sau nu etc. O altă metodă de a culege informații despre cititorii noștri este prin aplicația Google Analytics ,din care putem afla tot ce vrem să știm din rapoartele de audiență sau prin bazele de date,în care cititorii s-au abonat la newsletter.Este necesar să aflăm ce gândesc și cum se raportează ei la informația pe care noi le-o oferim (dacă a avut un impact în decizia de cumpărare,dacă le-a fost rezolvată o problema ,etc.)

Portretul robot al cititorului

Un model de întrebări pentru portretul cititorului ar fi următorul:

1.Date demografice:loc,sex,vârstă,gen,nivel de educație,profesie,stare civilă.

2.La ce se gândesc cititorii

-De ce sunt interesați de blogul afacerii noastre?

-Cât de mult îi ajută faptul că îți citesc blogul?(este o pasiune pentru ei,un hobby sau îi ajută la serviciu?)

-Care sunt cele mai întâlnite probleme legate de afacerea noastră?

-Câte informații există pentru nișa afacerii noastre?

3.Comportamentul cititorilor

-Ce format al conținutului preferă?(video,text,audio,etc.)

-Cât de des consumă astfel de conținut?(jumătate de ora pe zi,două ore pe săptămâna?etc.)

-Cât de lung este conținutul?

-Care este factorul de convingere?(recenziile altor vizitatori pe blog,opinia ta,etc.)

După ce am reușit să deducem portretul robot al cititorului,ne putem apuca de scris.Putem scrie articole care să ajute cititorul să își rezolve o anumită problemă .Subiectele de discuții care pot fi întâlnite peste tot: Social Media,ateliere,discuții pe forumuri,etc., sunt un start destul de bun în cazul în care nu avem idee despre ce să scriem.

Cuvintele cheie

Odată ales subiectul,este necesar să facem analiza cuvintelor cheie a ceea ce dorim să scriem.Există trei tipuri de cuvinte cheie:

1.de navigare-sunt acele cuvinte cheie pe care utilizatorii le folosesc ca să ajungă pe un site specific(nume de firme,adrese URL);

2.de informare- sunt acele cuvinte cheie pe care utilizatorii le folosesc că să obțină anumite informații despre un subiect(ghid de...);

3.tranzacționare- sunt acele cuvinte cheie pe care utilizatorii le folosesc ca să cumpere un anumit produs/serviciu.

Odată obținute aceste cuvinte cheie cu multe căutări dar cu dificultate SEO mică (de obicei long tail keywords,care reprezintă variațiuni ale cuvintelor cheie generice). Putem folosi mai multe tool-uri :Google Keyword Planner (în care putem introduce adresa URL a concurenței,pentru a vedea pentru ce cuvinte cheie primește trafic), Ubbersugest ,etc.

Vom alege cuvintele cheie cu trafic mare, cu Google Keyword Planner. Vom introduce cuvintele cheie și vom analiza rezultatele obținute.Apoi,vom alege cuvintele cheie cu dificultate SEO mică cu aplicația Keyword Revealer sau cu Long Tail Pro.

Următorul pas pe care îl vom face este să analizăm trebuie să analizăm concurența : Optimizare SEO (se pot folosi aplicațiile Open Site Explorer, SEO Profiler , SEOquake,etc.) ș i Analiză cantitativă și Analiză calitativă (vom vedea cât de relevante mai sunt informațiile din articolele publicate sau dacă sunt credibile,etc.).

Vom stabili apoi care este scopul articolului (dacă dorim numai să informăm cu privire la o anumită problemă -"cum să faci curat în 10 minute?"; dacă dorim să semnalăm o anumită problemă -"ce se poate întâmpla dacă...?"; dacă dorim să atragem atenția cititorului -"5 pași simpli ca să economisești bani pentru..."; dacă dorim să influențăm decizia cititorului -"5 cursuri de marketing online care te vor ajută să ai mai mult trafic pe blog" sau call-to-action : "Profită acum de reducerile noastre".

Sugestii pentru un articol interesant

-Titlu foarte bun(trebuie mereu să avem în minte că trebuie să stârnească interesul cititorului,trebuie să fie scurt și concis,să se refere la subiectul articolului,să promită rezolvări noi la problemele cititorului);

-O imagine expresivă;

-Subtitlu bun(care ar trebui să descrie beneficiile pe care articolul le va aduce utilizatorului odată ce citește mai departe-trebuie să aibă câteva rânduri și să expună ce anume conține materialul articolului);

-O introducere(în ea se vor regăsi punctele principale pe care le vom dezbate în articol);

-Concluzia (în care reluăm informațiile de la începutul articolului în care arătăm că scopul său a fost atins și inserăm opiniile personale).

Este util să cerem și o invitație la feedback (de exemplu "Care este părerea ta în legătură cu...?"-în așa fel încât putem menține subiectul în actualitate și putem lega o relație cât mai strânsă cu cititorii).


Fiți mereu la curent cu noutățile!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți
Folosim cookie-uri pentru a permite funcționarea corectă și sigură a site-urilor noastre și pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare.

Setări avansate

Puteți personaliza preferințele cookie aici. Activați sau dezactivați următoarele categorii și salvați-vă selecția.